El món necessita llum…

Les raons són moltes i de sobres conegudes. Davant el despropòsit d’aquesta imperant realitat costa trobar quelcom autèntic al que aferrar-se, que finalment no suposi ser més que un conjunt de bites estèrils, en forma d’impulsos virtuals.

No obstant això,  enfront d’aquesta evidència, existeixen alguns col·lectius obstinats a mostrar com arribar a l’ancestral existència d’altres realitats.

Els forjadors som un d’ells; en el nostre cas, al costat del llunyà ressò dels cops donats sobre l’enclusa per aquells que van ser abans que nosaltres, ens arriba l’ímpetu hermètic necessari per doblegar el ferro.

Això sí que és pura realitat.

El secret ens ha arribat traslladant-se al llarg del temps, donant-nos la peculiar, i de vegades extraordinària, possibilitat de facilitar, ornamentar i embellir els espais de l’home. És un plaent deure que ens ha estat llegat i que, en les circumstàncies actuals, es converteix en rude i dificultosa raresa.

Alguns dels forjadors que quedem ens reunim a Besalú des de fa avui 21 anys.

Som pocs, no més que un grapat d’esperits inquiets, els suficients per formar un grup amb la intenció de continuar la Fira.

Com a col·lectiu ens proposem diversos objectius, tots relacionats amb la raó que ens mou: seguir sent qui som mantenint la integritat i dignitat del nostre ofici; encenent la forja cada dia avivant el seu foc, perquè la brillant llum de les seves espurnes il·lumini la foscor que ens envolta.

Text per a la inauguració de la 21ª Fira de Forjadors i Artistes del ferro de Besalú.

                                                                          Xavier Santos Vázquez

 

_JSV6728 Trans Correo

Anuncis